13.01.2016 16:30

Koeman kan weer beschikken over Pellè

Graziano Pellè keert woensdagavond terug in de wedstrijdselectie van Southampton. Trainer Ronald Koeman kan zodoende weer een beroep doen op de oud-spits van Feyenoord tijdens het competitieduel met Watford.

De Italiaanse spits kampte met een knieblessure, waardoor half november werd besloten dat Pellè rust moest nemen. Sindsdien zakte Southampton steeds verder weg op de ranglijst. "Dat was een zware beslissing", zei Koeman tijdens de persconferentie. "Maar hij moest weer honderd procent fit worden, dat heeft hij nodig op dit niveau. Hij trainde ook op zestig of zeventig procent en dat is lastig, omdat je dan de wedstrijden misschien ook op zestig of zeventig procent ingaat."

"Normaal gesproken spelen we altijd met Graziano voorin en we kennen zijn kwaliteiten", vervolgt de Nederlandse oefenmeester. "Het team weet wat hij kan. Shane Long heeft het naar mijn idee wel heel goed gedaan als zijn vervanger. Hij heeft misschien twee of drie kansen gemist, maar dankzij zijn acties kregen we ook veel kansen. Hij is echter een heel andere speler dan Graziano."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner