15.01.2016 09:04

Watford wil Amrabat overnemen van Málaga

Nordin Amrabat juicht, want hij opent vlak na rust de score bij het competitieduel tussen Málaga CF en Deportiva La Coruña. (26-04-2015)
Nordin Amrabat juicht, want hij opent vlak na rust de score bij het competitieduel tussen Málaga CF en Deportiva La Coruña. (26-04-2015)

Nordin Amrabat maakt binnenkort mogelijk de overstap van de Primera División naar de Premier League. De 28-jarige aanvaller staat op het verlanglijstje van Watford. De promovendus, die op een knappe tiende plaats staat,  heeft zelfs al een bod uitgebracht op de oud-PSV’er.

"De club heeft een miljoenenbod bij Málaga neergelegd", bevestigt de 28-jarige Amrabat in gesprek met De Telegraaf. "De trainer, technisch directeur en zelfs de sjeik van Málaga hebben het bod afgewezen en aangegeven dat ze me niet willen laten gaan. Maar ik heb een clausule in mijn contract dat ik voor acht miljoen euro weg mag. Als Watford dat bedrag betaalt en mij een goede aanbieding doet, gaat de deal misschien wel door. Ik wacht rustig af."

Bij Watford kan de in Naarden geboren aanvaller ploeggenoot worden van Nathan Aké en Steven Berghuis. "De Premier League is een schitterende competitie en ik sta daar zeker voor open. In Engeland spelen de clubs vaak ’s middags en dan zitten wij in de voorbereiding op een wedstrijd in een hotel. Dan is het lekker om Engels voetbal te kijken, dus ik ken de Premier League goed."

Amrabat is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Spaanse club. Málaga huurde hem eerst twee seizoenen van Galatasaray en nam hem in de zomer definitief over. De aanvaller, die een deel van het seizoen moest missen vanwege een meniscusblessure, is een vast waarde bij de Spaanse middenmoter. In de twaalf wedstrijden die hij dit seizoen speelde, begon hij iedere keer in de basis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner