23.01.2016 16:59

Update: Vier keer op rij raak voor Van Aanholt

Voor de derde wedstrijd op rij vindt verdediger Patrick van Aanholt het net in de Premier League. De Nederlander viert hier de 1-0 tegen Tottenham Hotspur. (16-01-2016)

Patrick van Aanholt zit mogelijk in zijn beste periode van zijn voetbalcarrière. De verdediger van Sunderland was zaterdagmiddag trefzeker voor zijn ploeg en scoorde zodoende al voor de derde wedstrijd op rij in de Premier League.

Tegen Tottenham Hotspur was het vlak voor rust raak voor de Nederlander, die overigens kort na zijn openingstreffer een oude bekende alweer gelijk zag maken. Christian Eriksen, oud-Ajacied, trok de stand nog voor rust gelijk. Het doet echter weinig af aan de prestatie van Van Aanholt, die in het huidige seizoen op vier doelpunten staat.

In speelronde twintig scoorde de linksback ook al de openingstreffer tegen Aston Villa, terwijl in het duel daarna ook de verdediging van Swansea City er aan moest geloven. In de uitwedstrijd scoorde Van Aanholt de belangrijk 2-2, waarna Sunderland alsnog met 2-4 wist te winnen. De ploeg heeft de punten hard nodig in Engeland, aangezien Sunderland momenteel in de degradatiezone van de Premier League staat.

Update: 23-01-2016: 16:59:

Patrick van Aanholt blijft zijn imposante reeks in de Premier League maar uitbreiden. Als verdediger scoorde de Nederlander al drie keer op rij in de competitie, zaterdagmiddag lukte het de oud-speler van Vitesse weer. AFC Bournemouth was ditmaal het slachtoffer.

Vlak voor rust maakte Van Aanholt de gelijkmaker tegen de promovendus. Het betekende zijn vierde doelpunt op rij in de Premier League en zijn vijfde doelpunt in het huidige seizoen. Ondanks de goede prestaties van de Nederlander staat Sunderland nog in de degradatiezone in Engeland. Het verschil met nummer twintig Aston Villa groeit wel elke week.