16.01.2016 16:15

Spurs ruim langs Sunderland

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdag op eigen veld goed hersteld van de midweekse thuisnederlaag tegen Leicester City (0-1). De ploeg van reservekeeper Michel Vorm versloeg degradatiekandidaat Sunderland met 4-1. Bij de rust was de stand nog 1-1.

Patrick van Aanholt opende in de veertigste minuut verrassend de score voor Sunderland. Binnen amper een minuut was het dankzij Christian Eriksen alweer gelijk.

Na de rust liep Tottenham Hotspur soepel weg van de bezoekers. Mousa Dembélé, opnieuw Eriksen en Harry Kane (strafschop) brachten de treffers voor de thuisploeg op hun naam. Jeremain Lens werd een kwartier voor tijd gewisseld bij Sunderland.

De Spurs bleven vierde op de ranglijst, op vier punten van koploper Arsenal, dat zondag bij Stoke City aantreedt.