16.01.2016 20:44

Leicester lijdt puntverlies bij hekkensluiter

Hekkensluiter Aston Villa heeft zaterdag weer een puntje gepakt in de Premier League. De ploeg van basisspeler Leandro Bacuna hield Leicester City op Villa Park op 1-1. Voor Leicester was dat gelijkspel wel genoeg om de koppositie in de Engelse competitie weer over te nemen van Manchester City, dat eerder op zaterdag met 4-0 won van Crystal Palace.

De verrassende ploeg van manager Claudio Ranieri kwam in de 28e minuut op voorsprong via de Japanse aanvaller Shinji Okazaki. Een paar minuten later miste Riyad Mahrez een uitgelezen mogelijkheid om Leicester op 0-2 te zetten. De Algerijn schoot een strafschop tegen de benen van doelman Mark Bunn van Aston Villa. Dat bleek een dure misser, want een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij via invaller Rudy Gestede.