16.01.2016 20:48

Hidding gelukkig, ergernissen van Martinez

Guus Hiddink deed zijn oude bijnaam 'Guus Geluk' zaterdag weer eens eer aan. De Varssevelder ontsnapte met Chelsea op miraculeuze wijze aan een nederlaag tegen Everton (3-3). Toen de blessuretijd van zeven minuten al was verstreken, maakte John Terry met een hakje gelijk. Het ontging de arbitrage dat de aanvoerder van de 'Blues' dat deed vanuit buitenspelpositie.

"Een grote, grote fout", brieste manager Roberto Martinez van Everton, die woest was op de scheidsrechter. "Hij trok zeven minuten bij, wat al opvallend veel was. De gelijkmaker viel na 97 minuten en 51 seconden, waarbij Terry ook nog eens bijna twee meter buitenspel stond. Dit is verschrikkelijk."

Hiddink kon zich de frustratie bij zijn Spaanse collega goed voorstellen. "Ik ga het niet ontkennen, John stond buitenspel. Hij maakte het wel prachtig af." Volgens Hiddink had hij zelf de vierde man verzocht nog een minuut extra bij te trekken. "Bij het ingaan van de blessuretijd scoorde Everton en zij vierden dat doelpunt een minuut lang. Wij hebben daarom gezegd dat ze die tijd moesten bijtellen. En dat hebben ze gedaan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner