17.01.2016 19:59

Stoke City houdt Arsenal op een gelijkspel

Arsenal is vergeten om te profiteren van puntenverlies bij Leicester City. De Gunners konden weer alleen aan kop gaan in de Premier League, maar op bezoek bij Stoke City kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Bij de thuisploeg speelden Erik Pieters en Ibrahim Afellay vanaf het begin, Marco van Ginkel was invaller.

De huurling van Chelsea zag zijn ploeg een schitterend slotoffensief op de mat leggen, maar mede dankzij een wederom uitstekend keepende Petr Čech hield Arsenal alsnog een punt over aan het Premier League-duel. Het is voor de koploper van de Premier League voor de tweede keer op rij dat er punten worden verspeeld. Een paar dagen geleden kwam Liverpool na een krankzinnige slotfase langszij.

Arsenal staat na 22 competitiewedstrijden op 44 punten in de Premier League. Dit is hetzelfde aantal als Leicester City bij elkaar sprokkelde, maar die club heeft een minder doelsaldo. Manchester City is in de top drie de grote winnaar van speelronde 22, aangezien de ploeg wel wist te winnen van Crystal Palace en daardoor twee punten inloopt op de bovenste ploegen. Het verschil in de top drie bedraagt nu nog maar één puntje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner