17.01.2016 19:37

City loopt in op Arsenal en Leicester City

Door puntenverlies van Arsenal én Leicester City mag Manchester City zich de winnaar noemen van de 22e speelronde van de Premier League. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini had zaterdag geen moeite met Crystal Palace (4-0) en heeft nog slechts een punt achterstand op de twee koplopers met ieder 44 punten. Door een beter doelsaldo staat Arsenal aan kop in de Engelse competitie.

Leicester City slaagde er zaterdag niet in om te winnen van hekkensluiter Aston Villa. De verrassende ploeg van manager Claudio Ranieri kwam in de 28e minuut op voorsprong via de Japanse aanvaller Shinji Okazaki. Een paar minuten later miste Riyad Mahrez een uitgelezen mogelijkheid om Leicester op 0-2 te zetten. De Algerijn schoot een strafschop tegen de benen van doelman Mark Bunn. Dat bleek een dure misser, want een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij via invaller Rudy Gestede.

Arsenal speelde voor de tweede competitiewedstrijd op rij gelijk. De ploeg van de Franse trainer Arsène Wenger mocht zondag bij Stoke City na een spectaculair slotoffensief van de tegenstander zelfs nog blij zijn met een punt (0-0).

Wayne Rooney was zondag wederom goud waard voor Louis van Gaal. Met nog een kwartier te spelen besliste de Engelse voetballer het duel met Liverpool in het voordeel van Manchester United: 0-1. "De fans waarderen het als je Liverpool verslaat. Wayne Rooney maakte alweer een fantastische goal. Dit is een grote stap in de goede richting en ik ben erg blij", aldus de winnende coach.