22.01.2016 10:14

Aguëro zegt van zijn fouten te hebben geleerd

Sergie Agüero is één van de beste spitsen ter wereld, maar de Argentijn moet regelmatig wedstrijden laten schieten wegens blessures. De aanvaller van Manchester City denkt dat hij in de toekomst echter minder vaak uit de roulatie is, omdat hij van zijn fouten heeft geleerd.

Agüero miste dit seizoen al elf wedstrijden. Daarbovenop komen nog 27 duels die hij in de twee voorgaande seizoenen miste. "Als je in de top van de Premier League speelt, kan je nooit op tachtig procent spelen. Ik heb geprobeerd op tachtig procent te spelen en dat zijn de momenten geweest dat ik geblesseerd raakte. Tegenwoordig weet ik beter en ik probeer niet dezelfde fouten te maken."

"Ik realiseer me dat ik bij het kleinste pijntje al geen risico moet nemen, zoals bij het thuisduel met Sunderland in december. Ik startte in de vorige wedstrijd tegen Arsenal en ik voelde lichte pijn in mijn knie. Toen werd me verteld dat ik er gelijk uit moest. Nu weet ik dat ik helemaal fit moet zijn om wedstrijden te spelen en zo min mogelijk wedstrijden moet missen", besluit de Argentijn in gesprek met Sky Sports.

Agüero werd vorig seizoen de topscorer van de Premier League met 26 doelpunten. Op dit moment staat hij met tien treffers op de zevende plaats van de topscorerslijst. Die voeren Romelu Lukaku en Jamie Vardy met vijftien goals aan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner