22.01.2016 16:30

Hiddink kan beroep doen op Hazard in kraker

Goed nieuws voor Guus Hiddink. De Nederlandse trainer kan in de kraker tegen Arsenal beschikken over Eden Hazard. De creatieveling raakte 2 januari geblesseerd aan zijn lies, maar is op tijd klaar voor de Londense derby.

"Eden Hazard trainde de voorbije dagen voluit mee en is beschikbaar voor zondag," lichtte Hiddink op de persconferentie toe. Of Hazard fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen is nog niet bekend.

Hiddink verloor nog geen duel na zijn terugkeer bij de Londense club, maar de 69-jarige oefenmeester is allesbehalve tevreden. Slechts eenmaal winst was er voor Chelsea in de Premier League. "Iedereen weet waar we in december stonden. Tot nu toe zijn we ongeslagen, maar we kunnen niet volledig tevreden zijn met de resultaten. Mijn taak is om het team te krijgen waar we zo graag willen zijn."

Het doel is om zo snel mogelijk de degradatiezone te verlaten. En dan volgt de ontmoeting tegen koploper Arsenal. "Als je als team niet goed verdedigt, word je afgestraft door de technische en tactische kwaliteiten van de tegenstander." Hiddink weet hoe hij moet winnen in het Emirates Stadium. In 2009 won hij met Chelsea met 0-3. "Dat is lang geleden. Er is sindsdien veel veranderd, maar ik weet het nog goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner