23.01.2016 09:20

Lewa bezorgt Bayern eerste punten in 2016

Ook in het nieuwe jaar gaat Robert Lewandowski vrolijk door met scoren voor Bayern München. De Poolse spits maakte er ditmaal twee voor Der Rekordmeister, precies genoeg om Hamburger SV met 2-1 te verslaan.

De zege kwam met moeite tot stand voor de koploper in de Bundesliga. Lewandowski zette zijn ploeg in het Volksparkstadion vlak voor rust op een 0-1 voorsprong door een penalty te benutten, maar vlak na rust werd het 1-1 door een ongelukkige actie voor het doel van Bayern München. Het was uiteindelijk Xabi Alonso die de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Bayern München ging, nog zonder Arjen Robben, op zoek naar de 1-2 en vond die na een uur spelen. Lewandowski maakte de bevrijdende treffer op aangeven van Thomas Müller. Negen minuten voor tijd maakte Robben zijn langverwachte rentree. De Nederlander kwam in november voor het laatst in actie tijdens een competitiewedstrijd van zijn werkgever, in de Champions League liep hij een spierblessure op.