24.01.2016 16:43

Swansea wint met nieuwe trainer bij Everton

Met de Italiaanse trainer Francesco Guidolin voor het eerst op de bank heeft Swansea City zondag gewonnen bij Everton. De club uit Wales pakte op Goodison Park de volle buit (1-2) en nam daardoor wat afstand van de rode streep in de Premier League. Swansea heeft vier punten meer dan Newcastle United, dat achttiende staat.

Guidolin zat maandag op de tribune toen Swansea met 1-0 won van Watford. Tegen Everton stond de Italiaan voor het eerst langs de lijn. Hij zag in de eerste helft drie treffers in een kwartiertje tijd.

Gylfi Sigurðsson zette de bezoekers op voorsprong uit een strafschop, maar door een eigen doelpunt van Jack Cork werd het weer gelijk. André Ayew bezorgde de ploeg van wisselspeler Marvin Emnes de winst. In de laatste minuut miste Seamus Coleman voor open doel een enorme kans op de gelijkmaker.