25.01.2016 20:25

Robben: "Natuurlijk wil ik meer spelen"

Arjen Robben kwam door verschillende blessures dit seizoen tot dusver nog maar twaalf wedstrijden in actie voor zijn ploeg Bayern München. Afgelopen weekend mocht Robben tegen Hamburger SV tien minuten meedoen.

Afgelopen weekend begon Arjen Robben weer op de bank bij Bayern en mocht de vleugelspeler tien minuten voor tijd invallen. Bayern-trainer Pep Guardiola wil geen risico met de Nederlander nemen. "Ik merk dat ik sterker word", aldus Robben tegen TZ. "Ik heb meer wedstrijdritme nodig. Dit keer waren het helaas maar tien speelminuten."

Robben kwam dit seizoen nog maar twaalf keer in actie voor zijn ploeg, waarvan hij de laatste volledige wedstrijd in november van het vorige jaar speelde. De Nederlander moet geduldig zijn, want de concurrentie op de flanken presteert goed. "Natuurlijk wil ik graag meer spelen, maar de keuze is aan de trainer. Dat heb ik te accepteren. Ik heb de afgelopen twee weken nauwelijks getraind, dus heb ook meer tijd nodig om volledig fit terug te keren. Op de training zal ik mijn uiterste best blijven doen."

De laatste keer dat Robben doel trof voor zijn ploeg was op 7 november 2015. Toen begon de Nederlander als basisspeler en maakte hij de openingstreffer tegen VfB Stuttgart. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner