31.01.2016 19:58

Lewandowski uitblinker tegen Huub Stevens

Robert Lewandowski was in de wedstrijd tegen het TSG Hoffenheim van Huub Stevens de grote man. De Poolse spits tekende met twee doelpunten voor zijn achttiende en negentiende treffer van dit seizoen en zorgde dat Bayern München met 2-0 won.

Pep Guardiola kon door blessureleed geen beroep doen op Jérôme Boateng, Mehdi Benatia en Javi Martínez, maar dat kon de ploeg niet deren. Lewandowski opende na een half uur de score nadat Douglas Costa een uitstekende actie in huis had. De spits had het daarna voor het intikken.

Andrej Kramarić, afgelopen week door Hoffenheim gehuurd van Everton, had Bayern pijn kunnen doen, maar de Kroatische aanvaller faalde meerdere malen. De spits miste een aantal uitgelezen mogelijkheden, iets wat Lewandowski niet deed. Na een voorzet van Philip Lahm maakte de Pool het knap af, door de bal over doelman Oliver Baumann heen te lobben.

Door de negentien doelpunten overtrof Lewandowski het aantal van vorig seizoen, toen hij zeventien keer scoorde. Zijn record staat op 24 doelpunten in 2012/2013 namens Borussia Dortmund. De voorsprong voor Bayern Müchen is door de overwinning op naaste belager Borussia Dortmund weer opgelopen tot acht punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner