02.02.2016 19:45

Hiddink was verrast door mededeling Terry

Thibaut Courtois in duel met Mile Jedinak van Crystal Palace. John Terry (l.) en Chung-yong Lee (r.) kijken toe. (03-01-2016)
Thibaut Courtois in duel met Mile Jedinak van Crystal Palace. John Terry (l.) en Chung-yong Lee (r.) kijken toe. (03-01-2016)

Guus Hiddink had niet verwacht dat zijn 35-jarige aanvoerder John Terry zondag na afloop van de bekerzege tegen Milton Keynes Dons (5-1) bekend zou maken dat Chelsea zijn aflopende contract niet meer wil verlengen. "Dat was wel een verrassing, ja", zei de interim-coach van de Londense topclub in de aanloop naar de uitwedstrijd woensdag tegen Watford.

"Een daadwerkelijk besluit is nog niet genomen", vervolgde Hiddink, die in negen duels in alle competities nog ongeslagen is met de landskampioen "We moeten afwachten wat de nieuwe trainer van Chelsea wil. Maar dat John die mededeling nu heeft gedaan, is zijn goed recht. Zijn contract loopt immers af. Maar de deur is voor hem nog niet gesloten. Een gesprek blijft mogelijk."

Volgens Hiddink is Terry, die als veertienjarige jongen bij Chelsea arriveerde, voor zijn leeftijd nog topfit. "Hij hoeft zijn speelstijl nog niet aan te passen, omdat hij wat trager wordt. John is zeer professioneel en speelt met zijn hart. Dat zal hij blijven doen, ongeacht in welke situatie hij bij de club verkeert."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner