02.02.2016 22:44

Arsenal laat dure punten liggen in titelstrijd

Olivier Giroud (l.) zet alles op alles om de bal voor de voeten van James Ward-Prowse (r.) weg te snoepen tijdens Arsenal - Southampton. (02-02-2016)
Olivier Giroud (l.) zet alles op alles om de bal voor de voeten van James Ward-Prowse (r.) weg te snoepen tijdens Arsenal - Southampton. (02-02-2016)

Arsenal is er dinsdag niet in geslaagd om het Southampton van trainer Ronald Koeman te verslaan. Het duel in het Emirates Stadium eindigde in 0-0. Concurrenten Leicester City en Manchester City wonnen hun wedstrijden wel en zijn uitgelopen op het team van Arsène Wenger. Aartsrivaal Tottenham Hotspur is Arsenal ook op de ranglijst gepasseerd.

Door de resultaten van de laatste weken zijn de titelkansen van Arsenal geslonken. Na het gelijkspel tegen Liverpool (3-3) werd er niet gewonnen van Stoke City (0-0) en verloren van Chelsea. De bloedeloze remise tegen Southampton betekende alweer het vierde puntenverlies op rij.

Koploper Leicester City blijft ook na de midweekse speelronde de lijstaanvoerder van de Premier League. Het team van trainer Claudio Rainieri versloeg dankzij twee goals van Jamie Vardy het Liverpool van Jürgen Klopp. Manchester City won op bezoek bij Sunderland AFC (0-1) en Tottenham Hotspur zegevierde bij Norwich City (0-3).

De achterstand van Arsenal en Tottenham Hotspur op Leicester City bedraagt nu vijf punten. Manchester City heeft drie punten minder dan de stuntploeg, die inmiddels als serieuze titelkandidaat kan worden beschouwd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner