02.02.2016 22:51

Flitsend Manchester United verslaat Stoke City

Anthony Martial scoort namens Manchester United de 2-0 tegen Stoke City en wordt geknuffeld door Daley Blind (r.). Ook Jesse Lingard en Chris Smalling (r.) vieren het feestje mee. (02-02-2016)

Manchester United heeft dinsdagavond goede zaken gedaan tegen Stoke City. Het team van trainer Louis van Gaal maakte een uitstekende indruk, kwam al snel op voorsprong en won uiteindelijk met 3-0.

Het was vrij bijzonder dat Manchester United in de eerste helft een doelpunt maakte. De laatste keer dat The Red Devils een goal voor rust op Old Trafford maakte, dateerde van september. Jesse Lingard doorbrak de negatieve reeks door na een klein kwartier spelen de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Het mooiste doelpunt van de avond viel negen minuten na de openingsgoal. Uit een zeer fraaie tegenaanval, die via veel schijven verliep, rondde Anthony Martial op prachtige wijze af. Na rust ging Manchester United verder met scoren: Wayne Rooney besliste al vroeg in de tweede helft de wedstrijd. De aanvoerder van de Engelse grootmacht maakte zijn zevende goal in zeven wedstrijden.

Door de overwinning is Manchester United uitgelopen op Southampton, Liverpool en tegenstander Stoke City. De top vier is nog wel ver weg voor het team van Louis van Gaal. De nummer vier van de Premier League, Arsenal, heeft nog altijd een voorsprong van vijf punten.