03.02.2016 11:45

Weidenfeller blijft Borussia Dortmund trouw

Roman Weidenfeller gaat zijn contract bij Dortmund verlengen. Het boegbeeld van de club is reservedoelman geworden, maar zal Dortmund trouw blijven en tot 2017 bijtekenen.

De 35-jarige doelman maakte de grote successen van Dortmund mee. Vanaf 2002 was Weidenfeller eerste doelman. Met hem onder de lat werd de erelijst van Borussia Dortmund flink uitgebreid. Twee maal kampioen van Duitsland, een DFB-Pokal, drie maal de Super Cup en een Champions League-finale werd bereikt. Ook werd Weidenfeller Wereldkampioen met Duitsland, al was dat als reservedoelman.

Trainer Thomas Tuchel geeft de voorkeur aan Roman Bürki. Ondanks dat Weidenfeller rugnummer 1 draagt, staat Bürki onder de lat. Weidenfeller schikt zich in zijn reserverol en zal tot de zomer van 2017 zeer waarschijnlijk reservekeeper blijven.

Tegen Sport Bild reageert Weidenfeller op zijn verlenging: "Na zo'n lange periode bij de club is het logisch hier actief te blijven." Na het aflopen van zijn contract blijft het boegbeeld behouden voor de club, maar in wat voor rol is nog onduidelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner