05.02.2016 09:42

Koeman trainer van de maand in Engeland

Voor de derde keer in zijn carrière wordt Ronald Koeman verkozen tot trainer van de maand in de Premier League. (05-02-2016)
Voor de derde keer in zijn carrière wordt Ronald Koeman verkozen tot trainer van de maand in de Premier League. (05-02-2016)

Ronald Koeman is vrijdag verkozen tot de trainer van de maand januari in de Premier League. De Nederlandse coach van Southampton wint de prijs voor de derde keer in zijn carrière.

Koeman heeft de prijs te danken aan de goede prestaties van zijn team in de eerste maand van het nieuwe kalenderjaar. Southampton begon januari weliswaar met een nederlaag tegen Norwich City (1-0), maar daarna werd er knap gewonnen van Watford FC (2-0), West Bromwich Albion (3-0) en op Old Trafford tegen Manchester United (0-1).

"Ik ben erg blij dat ik heb gewonnen, want het is altijd mooi om prijzen te winnen. Hoewel het een persoonlijke prijs is, is het geweldig voor de hele technische staf, alle spelers en de mensen binnen de club dat we weer winnen", aldus Koeman op de clubwebsite van The Saints. De Nederlander won de prijs vrijdag voor de derde keer. In september 2014 en januari 2015 werd Koeman ook al verkozen tot trainer van de maand in de Premier League.

Sergio Agüero werd verkozen tot speler van de maand in de Premier League. Hij maakte in januari vijf doelpunten namens Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner