07.02.2016 09:59

Lewandowski voor vijfde keer beste van Polen

De goede prestaties van Robert Lewandowski hebben hem weer een prijs opgeleverd. De Pool is sinds zijn komst naar Bayern München meer en meer gaan scoren en dit leverde hem de prijs van Speler van het jaar op in Polen.

Het binnenhalen van de prijs zal voor Lewandowski mogelijk als saai worden ervaren, aangezien het alweer voor de vijfde keer op rij is dat de spits de beste voetballer van zijn land is. In 2011, een jaar nadat Lewandowski in de Bundesliga aansloot bij Borussia Dortmund, won hij de prijs voor het eerst, daarvoor was Jakub Błaszczykowski nog de beste voetballer van Polen. Bekijk hier de pagina met prijswinnaars van het land.

In het huidige seizoen voor Bayrn München loopt Lewandowski één op één, met negentien doelpunten in negentien competitiewedstrijden. Vorig seizoen kwam hij nog tot zeventien doelpunten in de Bundesliga, waardoor een record in het verschiet ligt. In het beste seizoen van de Pool scoorde hij 24 keer in dienst van Borussia Dortmund.

Overigens heeft Lewandowski de prijs ook grotendeels te danken aan zijn aandeel in de Poolse kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2016. Tijdens de kwalificatiereeks scoorde spits maar liefst dertien keer. Hiermee werd hij topscorer van de reeks.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner