11.02.2016 16:01

Eboué laat zijn gezicht zien bij Sunderland

Emmanuel Eboué wil de bal op zijn dijbeen aannemen tijdens de Champions League-wedstrijd Chelsea - Galatasaray. (18-03-2014)
Emmanuel Eboué wil de bal op zijn dijbeen aannemen tijdens de Champions League-wedstrijd Chelsea - Galatasaray. (18-03-2014)

Emmanuel Eboué keert binnenkort mogelijk terug in de Premier League. De oud-speler van Arsenal houdt volgens Sky Sports op dit moment zijn conditie op peil bij Sunderland. De verdediger uit Ivoorkust is sinds de zomer transfervrij, dus kan ook buiten de transferperiode bij een club tekenen.

Het contract van Eboué (32) bij Galatasaray liep in de zomer af. Sindsdien aast hij op een terugkeer in de Premier League, het liefst bij zijn oude liefde: Arsenal. De club uit Londen lijkt de ervaren verdediger niet nodig te hebben, maar mogelijk wil Sunderland zich wel versterken met Eboué.

Eboué speelde tussen 2005 en de zomer van 2011 in totaal 208 officiële wedstrijden in het shirt van Arsenal. Daarna ging de 65-voudig Ivoriaans internationaal aan de slag bij Galatasaray, waar hij vorig seizoen geen speelminuten kreeg. "Ik kwam na de zomerstop terug bij Galatasaray, maar toen kreeg ik gelijk te horen dat ik niet meer zou spelen", zei Eboué daarover.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner