11.02.2016 20:57

Sunderland ontslaat Johnson na zedendelict

Adam Johnson is door zijn werkgever Sunderland ontslagen, nadat de middenvelder deze week bekende seksuele handelingen met een vijftienjarig schoolmeisje te hebben verricht. Dit meldt de club donderdagavond op de clubwebsite in een klein statement. De Premier League-formatie wil verder niet ingaan op details. Johnson wacht mogelijk een celstraf.

De international van Engeland, goed voor twaalf interlands en ruim tweehonderdvijftig wedstrijden in de Premier League, gaf deze week in een rechtszaak toe dat hij een vijftienjarige meisje verleidde, terwijl hij wist dat ze onder de zestien was. In maart van het vorige jaar werd Johnson aangehouden, waarna een lange rechtszaak volgde. Na de bekentenis van de voetballer, die onder andere uitkwam voor Manchester City en Middlesbrough, lijkt de zaak in een sneltreinvaart afgerond te worden.

Het is nog maar de vraag of de 28-jarige Johnson na zijn straf nog op een hoog niveau aan het voetballen komt. De middenvelder kwam dit seizoen nog tot negentien competitiewedstrijden voor Sunderland. In wat voorlopig zijn laatste duel is, wist de voetballer het net te vinden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner