13.02.2016 20:21

Ontketend Chelsea te sterk voor Newcastle

Chelsea heeft zaterdagavond een eenvoudige zege op Newcastle United geboekt. De Londenaren hebben daarmee voorlopig afscheid genomen van de strijd tegen degradatie. Op Stamford Bridge werd het 5-1.

Chelsea schoot als een raket uit de startblokken. De Londenaren waren dominant en kwamen tijdens de eerste 45 minuten geen enkel moment in de problemen. De ploeg van trainer Guus Hiddink had zeventien minuten nodig om op een 3-0 voorsprong te komen. Al na vijf minuten spelen had Diego Costa op aangeven van Willian de 1-0 op het scorebord gezet.

Vier minuten later wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Pedro Rodríguez profiteerde van een grove fout van Rolando Aarons. De linksback van de bezoekers schoof de bal in de voeten van de Spanjaard, die daardoor oog in oog met Newcastle United-doelman Rob Elliot kwam te staan. Pedro bleef rustig en verdubbelde de voorsprong: 2-0. Acht minuten later was het wederom raak. Diego Costa werd gelanceerd en wist een aantal meters te pakken. De spits had vervolgens oog voor ploeggenoot Willian, die vanaf een meter of vijf de bal tegen de touwen wist te schieten: 3-0.

Newcastle United was na rust iets dreigender. De ploeg van trainer Steve McClaren kreeg via Jonjo Shelvey en Aleksandar Mitrović een tweetal goede mogelijkheden. Maar het schot van Shelvey werd geblokt, terwijl Mitrović voorlangs schoot. Waar Newcastle United de kansen niet wist te verzilveren, daar was het bij Chelsea wel meteen raak. Na een schitterende pass van Cesc Fàbregas kreeg Pedro een grote kans. De Spanjaard bleef wederom koel en schoot raak: 4-0.

Chelsea controleerde de wedstrijd in de slotfase, terwijl Newcastle United de schade probeerde te beperken. Zeven minuten voor het einde werd er toch nog gescoord op Stamford Bridge. De oud-speler van Vitesse, Bertrand Traoré, scoorde zijn eerste treffer in de Premier League. César Azpilicueta gaf de bal scherp voor vanaf de rechterkant. Traoré dook op bij de eerste paal en was zijn directe tegenstander te snel af: 5-0. In de allerlaatste minuut wist Newcastle United alsnog te scoren. Andros Townsend kreeg veel tijd en ruimte van de Chelsea-defensie en verschalkte Chelsea-doelman Thibaut Courtois met een bekeken schot.

Chelsea komt na de overwinning op Newcastle United op 33 punten te staan. Newcastle United blijft vanzelfsprekend steken op 24 punten. Chelsea neemt het midweeks in de Champions League op tegen Paris Saint-Germain, terwijl aankomend weekend het FA Cup-duel met Manchester City wacht. Newcastle United komt op 2 maart pas weer in actie tegen Stoke City.

Door: Jurre Hermans