22.02.2016 16:52

Manchester United greep net naast Vidal

Arturo Vidal was naar eigen zeggen dicht bij een overstap naar Manchester United afgelopen zomer. De Chileen werd lang gelinkt aan de formatie van Louis van Gaal, maar koos uiteindelijk voor een terugkeer naar de Bundesliga. Vidal was eerder actief in het shirt van Juventus en Bayer Leverkusen.

"Het klopt dat ik naar Manchester United kon. Ik vond het een mooie optie, en op een gegeven moment zat het er echt in", stelt de middenvelder in gesprek met The Times. De transfergeruchten rondom Vidal namen afgelopen zomer drastisch toe, toen bekend werd dat Juventus wilde luisteren naar aanbiedingen van clubs buiten Italië. Manchester United was op zoek naar een middenvelder en kwam dus dicht bij een handtekening van Vidal. "Maar uiteindelijk ging ik toch voor Bayern München."

Met Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger haalde de Engelse club overigens twee andere middenvelders naar Manchester. Schneiderlin kwam over van Southampton en maakte dus een binnenlandse transfer, Schweinsteiger mocht, al voor de komst van Vidal, vertrekken bij Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner