23.02.2016 09:54

Robben weet het zeker: "Robbery leeft nog"

Arjen Robben steekt zijn duimen op naar de Oranje-fans die aanwezig zijn bij de oefenwedstrijd Wales - Nederland. (13-11-2015)
Arjen Robben steekt zijn duimen op naar de Oranje-fans die aanwezig zijn bij de oefenwedstrijd Wales - Nederland. (13-11-2015)

Arjen Robben verheugde zich op de terugkeer van zijn collega Franck Ribery en kondigt aan dat het wereldklasse-duo weer samen de oude zal worden. Zelf benadert Robben elke wedstrijd zijn topniveau. Het enige wat nog ontbreekt is het maken van doelpunten. 

"Dat was een fantastisch moment. Voor hem. Voor mij. Voor ons allemaal", omschrijft Robben tegenover Bild de terugkeer van Ribery op het veld tijdens het duel met Darmstadt. De 32-jarige aanvaller weet het zeker: "Robbery leeft nog. We spelen al zo lang samen, dan loopt het meteen weer. We moeten er nu voor zorgen dat we allebei fit blijven en dan komt de rest vanzelf." De laatste keer dat beide spelers samen op het veld stonden was in maart 2015. Sindsdien was er altijd één van beide spelers geblesseerd.

Robben is met zijn prestaties van de laatste weken tevreden. "Ik merk dat ik langzaam beter en sterker wordt. Het enige wat me daarbij ontbreekt zijn de doelpunten." Al zes wedstrijden wacht de aanvaller op een doelpunt: "Het is bizar. Ik speel goed, ik voel me goed, maar de bal wil er gewoon niet in." Robben is er echter van overtuigt dat ook dit probleem zich snel gaat oplossen: "Ik ben er zeker van, wanneer ik het eerste doelpunt gemaakt heb, dan volgen er vanzelf meer. Gelukkig scoren Müller en Lewandowski wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner