25.02.2016 14:50

Pirés stopt met voetballen op 42-jarige leeftijd

Robert Pirés heeft op 42-jarige leeftijd definitief besloten om te stoppen met voetballen. De Fransman, die al een klein jaar twijfelde over zijn voetbalcarrière, speelde meer dan zevenhonderd wedstrijden in zijn loopbaan. Pirés speelde zijn laatste officiële wedstrijd aan het einde van 2014.

De middenvelder maakte in 2014 vanuit het niets een comeback, toen hij besloot om voor FC Goa te gaan voetballen in India. Pirés ging helpen om het voetbal in het land op de kaart te zetten en deed dit drie jaar na zijn laatste wedstrijd in het shirt van Aston Villa. Pirés kwam tot acht wedstrijden in India, maar verliet FC Goa in 2015. Sindsdien hield hij zijn conditie op peil bij Arsenal om klaar te zijn voor een nieuwe stunt, maar in gesprek met L'Equipe vertelt Pirés dat het genoeg is geweest.

"Ik ben 42 jaar oud en er is een tijd dat je ermee stopt. Mijn laatste voetbal heb ik gespeeld in India. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe generatie een kans te geven." Pirés speelde in zijn carrière voor clubs als Olympique Marseille en Villarreal FC, maar werd vooral bekend als speler van Arsenal. De middenvelder maakte onderdeel uit van de selectie die 'The Invincibles' werd genoemd. In het seizoen 2003/2004 leed Arsenal geen enkele nederlaag in de Premier League, iets wat alleen Preston North End honderden jaren geleden lukte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner