27.02.2016 14:23

Hiddink wil nog niet praten over 'trainer Terry'

Guus Hiddink ziet in verdediger John Terry een goede trainer. De 35-jarige verdediger zal geen eeuwigheid meer meegaan bij de Londense topclub, maar de huidig trainer van Chelsea denkt dat het nog te vroeg voor zijn speler is.

"Ik denk dat hij een goede manager kan worden, ja", zo begon Hiddink tegen Sky Sports. "Maar Chelsea moet eerst nadenken over een tussenperiode waarin er aan structuur wordt gewerkt en waarin een fundament wordt gelegd. Maar ik praat liever niet over Terry als trainer, want anders denkt hij nog dat ik hem uit de groep werk."

De Nederlandse oefenmeester hoopt dat zijn spelers iets van hem opsteken op het trainersvlak. "De manier waarop ik omga met groepen en elftallen, misschien hebben ze daar iets aan. Ik deed dat wel tijdens mijn eigen carrière als jonge speler. Ik keek naar grote trainers en maakte zelfs aantekeningen in een dagboek, ik schreef op wat me goed beviel. Ik schreef heel veel op", weet Hiddink nog.

"Wat ik met name heb geleerd zijn de dingen die je niet moet doen", ging hij verder. "Je moet om weten te gaan met je technische staf, de medici, de commerciële kant, je moet zo veel mensen managen en soms kunnen trainers wat onbeschoft zijn tegen bijvoorbeeld materiaalmannen. Maar ik respecteer de gehele staf. Ik merk soms dat mensen hun frustraties botvieren op collega’s die een andere plek innemen in de hiërarchie", aldus Hiddink.

Hoewel er in de Engelse competitie weinig eer meer valt te behalen voor de interim-manager, doen de Londenaren op alle andere fronten nog mee. Chelsea is nog actief in de FA Cup en de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner