27.02.2016 18:01

Bayern München ook te sterk voor Wolfsburg

Bayern München heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Vfl Wolfsburg met 2-0 gewonnen. De koploper nam pas in het laatste half uur afstand van de thuisploeg

Kingsley Coman beloonde in de 66e minuut een groot veldoverwicht van zijn ploeg met de openingstreffer. Robert Lewandowski mocht acht minuten later zijn 23e competitietreffer vieren. Arjen Robben stond toen al niet meer op het veld. Hij moest in de 56e minuut plaatsmaken voor Franck Ribéry. Vfl Wolfsburg speelde nog altijd zonder de geblesseerde Bas Dost.

Bayern München verstevigde de koppositie. Borussia Dortmund, tweede op de ranglijst, komt zondag pas in actie tegen TSG 1899 Hoffenheim. Bij een zege op de nummer voorlaatst van de ranglijst blijft het verschil met de lijstaanvoerder uit Beieren acht punten.

VfB Stuttgart liet zich voor eigen publiek verrassen door Hannover 96 (1-2). Christian Schulz maakte beide doelpunten voor de hekkensluiter. Ingolstadt speelde gelijk bij Hamburger SV (1-1). Werder Bremen en Darmstadt namen met een gelijkspel (2-2) weinig afstand van de onderste plaatsen.