28.02.2016 11:05

Laudrup: "Eriksen type speler voor Barca"

Tottenham Hotspur-middenvelder Christian Eriksen wordt op de huid gezeten door Arsenal-verdediger Mathieu Debuchy in de Londense derby. (08-11-2015)
Tottenham Hotspur-middenvelder Christian Eriksen wordt op de huid gezeten door Arsenal-verdediger Mathieu Debuchy in de Londense derby. (08-11-2015)

Christian Eriksen is bezig aan een van zijn beste seizoenen ooit. De Deen is aanvallend gezien de meest bepalende speler van Tottenham Hotspur, iets wat niemand onopgemerkt is gebleven. Michael Laudrup denkt zelfs dat de oud-Ajacied toe is aan een volgende stap.

"Het zou interessant zijn om hem in een land als Spanje aan het werk te zien. Hoe ver hij kan komen? Hij is het type speler dat ze in Barcelona graag zien, maar het is afwachten of hij dat daadwerkelijk haalt. Over een jaar of twee zit hij waarschijnlijk op de top van zijn kunnen, misschien is het dan een optie. Hij heeft er in ieder geval de technische vaardigheden voor", geeft Laudrup aan in gesprek met Omnisport.

Eriksen is nog altijd maar 24 jaar en een groot gedeelte van zijn loopbaan werkte hij in Nederland af. Een goede plek voor jonge talenten meent Laudrup, die zelf ook voor Ajax voetbalde. "De Nederlandse competitie is absoluut fundamenteel voor een jonge speler, want in Nederland, en zeker bij Ajax, krijg je als zestien- of zeventienjarige jongen de kans als je goed genoeg bent. Je speelt op jonge leeftijd veel wedstrijden en dat is erg belangrijk."

In de zomer van 2013 transfereerde de spelmaker van Ajax naar Tottenham Hotspur. "Het is een stap of twee omhoog. Hij begon goed en had het daarna even lastig. Nu heeft hij zijn draai definitief gevonden en dat komt ook door de manier waarop Mauricio Pochettino zijn team laat spelen. Christian is erg goed in het lanceren van de spelers voor hem en het inleiden van een counter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner