28.02.2016 20:00

Borussia Dortmund ontsnapt in de slotfase

Im Ligaspiel gegen Hoffenheim liegt der BVB lange zurück, darf in der Schlussphase aber gleich drei Treffer feiern und siegt am Ende 3:1. (28.02.2016)

Borussia Dortmund heeft een moeizame overwinning geboekt op 1899 Hoffenheim. Pas in de slotfase gingen de tien spelers van 1899 Hoffenheim door de knieën. Met een 3-1 zege werden de drie punten toch binnengehaald.

Met nog tien minuten op de klok keek Borussia Dortmund naar een 1-0 achterstand. Sebastian Rudy zorgde in de 25e minuut voor de openingsgoal. De doelpuntenmaker was na een uur spelen de schlemiel. Hij kreeg van de scheidsrechter de rode kaart te zien na een harde tackle van achteren op Pierre-Emerick Aubameyang.

Pas in de laatste tien minuten kon Dortmund profiteren van de man meer situatie. Eerst was het Henrikh Mkhitaryan met de gelijkmaker. Enkele minuten later was het invaller Adrian Ramos die zelfs voor de voorsprong zorgde. In de blessuretijd maakte Dortmund aan alle hoop van 1899 Hoffenheim een einde. Aubameyang scoorde zijn 22e goal van het seizoen. Hij is pas de tweede Afrikaanse speler in de Bundesliga die zoveel in één seizoen heeft gescoord. In het seizoen 2010/2011 lukte het ook Papiss Cisse.

Met nog elf wedstrijden te gaan blijft de achterstand van Dortmund op koploper Bayern München acht punten.