29.02.2016 16:01

Leicester-sterkhouder krijgt rust van Ranieri

N'Golo Kanté (l.) vecht een luchtduel met Jonny Howson (r.) uit tijdens het competitieduel Leicester City - Norwich City. (27-02-2016)

Leicester City moet het de aankomende wedstrijden doen zonder N'Golo Kanté. De Franse middenvelder moet gedwongen rust nemen van Leicester City-trainer Claudio Ranieri.

Kanté begon zaterdagmiddag nog in de basis tijdens het competitieduel met Norwich City (1-0 overwinning), maar werd na zeventig minuten vervangen door Andy King. Kanté heeft een hamstringblessure opgelopen en zal daardoor minimaal twee wedstrijden van Leicester City moeten missen. De koploper van de Premier League speelt dinsdagavond tegen West Bromwich Albion, terwijl aankomend weekend Watford de tegenstander is.

"Ik denk dat we N'Golo Kanté twee wedstrijden moeten missen", zei Ranieri tijdens de persconferentie. "Hij heeft een klein beetje last van zijn hamstring, dus hij zal moeten rusten." Kanté werd afgelopen zomer door Leicester City overgenomen van het Franse SM Caen. De kleine middenvelder is bij Leicester City uitgegroeid tot één van de sterkhouders.