01.03.2016 15:58

Pep is vol lof over teruggekeerde Ribéry

Bayern München-trainer Pep Guardiola heeft zijn pupil Franck Ribéry een groot compliment gegeven. De Spaanse oefenmeester vindt Ribéry een belangrijke speler in de geschiedenis van de Duitsers.

Ribéry maakte afgelopen week na lang blessureleed zijn rentree tegen VfL Wolfsburg (0-2 winst) en nam zijn ploeg direct bij de hand. Volgens Guardiola is dat niet zo gek. "Ribéry is een van de belangrijkste spelers in de Bayern-historie", aldus de Spanjaard op de persconferentie voorafgaand aan het duel met FSV Mainz 05. "We zijn blij dat hij weer terug is."

Met Ribéry terug in de selectie zal de Fransman speelminuten maken wanneer Bayern het woensdagavond opneemt tegen Mainz. Komend weekend staat namelijk het topduel met Borussia Dortmund op het programma. Woensdagavond kan Ribéry dus extra wedstrijdritme op doen. Toch zal Guardiola zijn sterspeler niet ten koste van alles willen opstellen. "Natuurlijk is Dortmund onze grootste tegenstander, maar net als tegen Wolfsburg en Mainz gaat het maar om drie punten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner