01.03.2016 22:38

Leicester laat punten liggen tegen West Brom

Saido Berahino (l.) probeert de bal met zijn borst aan te nemen, terwijl Andy King (l.) hem onder druk zit tijdens de wedstrijd Leicester City - West Bromwich Albion. (01-03-2016)

Leicester City heeft woensdagavond dure punten laten liggen in de titelstrijd. De koploper van de Premier League kwam in het eigen King Power Stadium niet verder dan een 2-2 tegen West Bromwich Albion.

Het team van trainer Claudio Ranieri kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand in het eigen King Power Stadium. Salomón Rondón zorgde er na elf minuten spelen voor dat West Bromwich Albion brutaal de leiding nam. Leicester City rechtte echter de rug na de vroege 0-1. Via Danny Drinkwater en Andy King boog Leicester City de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Vroeg in de tweede helft werd het weer gelijk: met een rake vrije trap zorgde Craig Gardner voor de gelijkmaker.

In het restant van de wedstrijd ging Leicester City op zoek naar de zege. Via Shinji Okazaki kwam de thuisploeg bijna op 3-2, maar de Japanner raakte de lat. Jamie Vardy had in de eerste helft ook al een keer de lat geraakt. Diezelfde Vardy slaagde er na zeventig minuten spelen ook niet voor om in de korte hoek Ben Foster te verschalken.

Leicester City loopt door het gelijkspel wel een puntje uit op de concurrentie, maar de andere titelkandidaten komen woensdag nog in actie. Tottenham Hotspur gaat op bezoek bij West Ham United en kan in punten gelijk komen met de stuntploeg van Ranieri. Arsenal speelt tegen Swansea City, Manchester City tegen Liverpool.