02.03.2016 11:04

Koeman zeer kritisch op ploeg na nederlaag

Ronald Koeman heeft stevige kritiek op zijn selectie geuit nadat zijn Southampton dinsdagavond verrassend met 2-0 onderuit ging tegen degradatiekandidaat Bournemouth.

De nederlaag, die door treffers van Steve Cook en Benik Afobe tot stand kwam, is extra pijnlijk voor The Saints, omdat het treffen met Bournemouth een derby is aan de Engelse zuidkust. Het is voor het eerst in ruim een halve eeuw dat Southampton het onderspit delft tegen de lokale rivaal en dat zit Koeman allesbehalve lekker. "Normaal probeer ik mijn spelers te verdedigen, maar vandaag niet. Vandaag toonden de spelers van Bournemouth meer wil om te winnen dan wij, aldus de oefenmeester uit Zaandam op de persconferentie na afloop.

Waar de overwinning de ploeg van Eddie Howe wat lucht verschaft in de onderste regionen, komt de uitglijder van Southampton op een heel slecht moment. Na een sterke periode in het nieuwe jaar is de club nu namelijk verwikkeld in een strijd om Europees voetbal, maar met verliesbeurten tegen Chelsea en nu dus Bournemouth komt die positie flink in gevaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner