03.03.2016 19:21

Koeman: "Vechten voor Europees voetbal"

Voor de derde keer in zijn carrière wordt Ronald Koeman verkozen tot trainer van de maand in de Premier League. (05-02-2016)
Voor de derde keer in zijn carrière wordt Ronald Koeman verkozen tot trainer van de maand in de Premier League. (05-02-2016)

Ronald Koeman heeft de ambitie uitgesproken om dit seizoen nog Europees voetbal te halen met zijn ploeg. Southampton is echter bezig aan een matige reeks en verloor in een paar dagen twee keer. Zo werd er zondag in eigen huis verloren met 1-2 van Chelsea en was woensdagavond Bournemouth met 2-0 te sterk.

Deze wedstrijden wil Koeman zo snel mogelijk vergeten en dus richt hij zich alweer op de komende wedstrijd tegen Sunderland. "Onze ambitie is het om nog steeds te vechten voor Europees voetbal", geeft de Nederlandse oefenmeester aan tijdens de persconferentie voorafgaande aan het duel met Sunderland.

"Natuurlijk hebben we een goede serie nodig. Dat hebben we al een keer eerder laten zien en na twee nederlagen moeten we weer winnen. Als het ons lukt zou dat een prima prestatie zijn voor Southampton, omdat we niet de mogelijkheden hebben zoals de meeste andere ploegen", doelt Koeman op de financiële middelen waarmee grotere clubs werken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner