03.03.2016 20:30

Alexis Sánchez mist gretigheid bij Arsenal

Aan kwaliteit geen gebrek bij Arsenal meent Alexis Sánchez. Waar het zijn ploeg wel aan schort is zelfvertrouwen en gretigheid. De Chileen vindt dat deze eigenschap in zoverre ontbreekt, dat hij denkt dat Arsenal daarom geen kampioen meer wordt.

"Ik denk dat we de spelers hebben om kampioen te worden, maar we missen een bepaalde gretigheid. We moeten het veld opstappen alsof we 1-0 voorstaan. Ik herinner mij een duel met Manchester United vorig jaar. We waren gretig om prijzen te winnen. Binnen twintig minuten stonden we 3-0 voor. We straalden die dag vertrouwen uit", geeft Sánchez aan tegenover Directtv Sports.

Trainer Arsène Wenger is het eens met zijn pupil. "Ik maak me zorgen om onze resultaten. We dromen niet. We moeten realistisch zijn en terugkeren naar de basis. De spelers zijn nu terneergeslagen, maar we moeten reageren. We moeten niet vergeten dat we wel degelijk veel kwaliteit hebben", laat de oefenmeester weten tegenover de BBC.

Woensdagavond liep Arsenal schade op in de titelrace. Thuis tegen Swansea City werd met 1-2 verloren. Vorige week ging de ploeg uit Londen ook al onderuit. In Manchester was de ploeg van Louis van Gaal te sterk met 3-2. Inmiddels is de achterstand op koploper Leicester zes punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner