04.03.2016 14:32

Guardiola: "Ook wij zijn niet perfect"

In Duitsland staat zaterdag de topper Borussia Dortmund - Bayern München op het programma. Midweeks ging de ploeg van Pep Guardiola nog de mist in tegen FSV Mainz 05 (1-2). De Spanjaard hoopt verbetering te zien bij zijn club tegen Dortmund.

De oefenmeester kijkt in zijn persconferentie vooruit naar de wedstrijd tegen Dortmund: "Dit zijn wedstrijden waar je voetballer voor bent geworden. Het duel zal als reclame voor het Duitse voetbal fungeren. Ons strijdplan? De bal in ons bezit krijgen en voetballen." Pierre-Emerick Aubameyang heeft al 22 doelpunten achter zijn naam staan dit seizoen. Het wordt voor Bayern de taak om hem te stoppen. "We moeten zorgen dat Aubameyang niet in een een-tegen-een-situatie komt."

"Ook wij zijn niet perfect. Soms is een nederlaag best welkom, want dan begrijp je wat er voor nodig is om een nog beter team te worden." Bij verlies kan het verschil door Dortmund teruggebracht worden naar twee punten. "Jullie wilden toch allemaal zo graag meer spanning in de Bundesliga? Nou, graag gedaan! Ook met een voorsprong van acht punten heb ik geen moment gedacht dat het een gelopen race was. Het is pas voorbij als het echt helemaal voorbij is", besluit Guardiola.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner