04.03.2016 21:07

Anita en De Jong terug bij Newcastle United

In de strijd tegen degradatie uit de Premier League kan Newcastle United weer beschikken over Vurnon Anita en Siem de Jong. Het Nederlandse duo keert voor de thuiswedstrijd zaterdag tegen Bournemouth terug in de selectie van manager Steve McClaren, die zwaar onder vuur ligt. The Magpies staan voorlaatste in de Engelse topcompetitie, al hebben ze evenveel punten als Sunderland, dat op basis van een beter doelsaldo net boven de streep bivakkeert.

Anita was ruim twee maanden uitgeschakeld met een hamstringblessure, terwijl De Jong lang aan de kant stond nadat hij op de training een vinger in zijn oog had gekregen. De schaduwspits wordt sinds zijn komst naar Newcastle achtervolgd door fysieke problemen.

McClaren maakte vrijdag op de persconferentie ruzie met een kritische journalist, die een paar jaar geleden nog voor Newcastle werkte. "Jij schrijft leugens en onwaarheden", beet hij de man toe. Die reageerde geprikkeld. "Je staat voorlaatste en dan kom je hiermee? Jij bent het probleem, niet ik."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner