05.03.2016 09:59

Mata ziet het vertrouwen bij United groeien

Met vier overwinningen op rij lijkt Manchester United weer op weg naar het oude niveau. Mata, die een belangrijke rol heeft in de huidige selectie, ziet het vertrouwen van de spelersgroep groeien met de goede resultaten.

"Het zijn goede dagen voor ons, de afgelopen twee of drie weken eigenlijk al. We winnen weer, genieten van het voetbal en we maken de fans trots", kijkt de Spanjaard met Sky Sports naar de winstpartijen in de FA Cup, Europa League en Premier League. "Sinds de winstpartij tegen Shrewsbury Town is ons vertrouwen weer terug. We wonnen ook een zeer belangrijke wedstrijd tegen Arsenal, waarin we karakter toonden."

"Dat betekent vertrouwen voor mij en de spelers. Als je wedstrijden wint en je pakt goede resultaten, is het voetballen zoveel makkelijker. Als je voor een club als Manchester United speelt, moet je elke wedstrijd winnen. Als dat twee keer op rij niet lukt, heb je simpelweg een groot probleem. Daar moet je dan mee omgaan als een prof."

Door de matige resultaten in de eerste seizoenshelft en kort na de winterstop staat Manchester United er niet geweldig voor in de Premier League, maar de situatie is absoluut niet uitzichtloos. "We blijven strijden tot aan het einde van het seizoen, om de club te krijgen waar het hoort te staan: in de Champions League. Natuurlijk moeten we bijna elke wedstrijd winnen om dat voor elkaar te krijgen."

Manchester United staat momenteel vijfde in Engeland, met een gelijk aantal punten als de nummer vier, stadsgenoot Manchester City. The Citizens hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. De vijfde plek in de Premier League betekent directe plaatsing voor de Europa League, terwijl de nummer vier via de play-offs een kans krijgt op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner