05.03.2016 10:15

Terry: "Ik kan nog twee of drie jaar door"

John Terry is absoluut niet van plan om te stoppen als zijn huidige contract bij Chelsea niet verlengd wordt. De routinier, 35 jaar inmiddels, denkt zelf dat hij nog twee of drie jaar op het hoogste voetbalniveau kan spelen.

De mandekker, die in 1997 bij het eerste elftal van Chelsea kwam en behoudens een korte uitleenperiode bij Nottingham Forest altijd speelde voor de club uit Londen, woonde een liefdadigheidsevenement bij en sprak daar met de media over zijn voetbaltoekomst. Chelsea lijkt het aflopende contract met de ervaren rot niet te verlengen, maar dat betekent niet dat de carrière van Terry als een nachtkaars uitgaat.

"De laatste jaren voel ik dat ik in de beste vorm van mijn leven steek. Als een jonge speler neem je alles voor lief: je eet wat je wil, je kunt hard trainen en weer uitrusten, maar als je ouder bent gaat dat allemaal minder makkelijk. Je kunt geen pasta of brood meer eten, de rustperiodes worden ook anders", aldus Terry, die daarmee niet stelt dat zijn carrière over is.

"Ik heb zeker nog twee of drie jaar voetbal in me. Ik zou erg teleurgesteld zijn als ik die jaren niet in het shirt van Chelsea kan spelen, maar zo niet, dan kom ik vast wel ergens anders aan de bak", kijkt de 35-jarige verdediger naar zijn toekomst, die in ieder geval niet bij een andere Premier League-club ligt.

"Ik wil op het hoogste voetbalniveau spelen natuurlijk. Het is logisch dat ik als Chelsea-man niet voor een andere Premier League-club kan spelen. Dat kan ik niet maken tegenover de Chelsea-fans." De geruchtenstroom rondom Terry is nog niet op gang gekomen, alhoewel Terry aan een Amerikaanse eindbestemming wordt gelinkt. Zelf sluit de Engelsman een vertrek naar Qatar of China niet uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner