05.03.2016 13:11

Wenger passeert Giroud, Spurs met Dembélé

Terwijl Robert Huth (l.) en Wes Morgan (r.) de situatie nog bespreken, baalt Olivier Giroud (m.) van zijn gemiste kans tijdens de wedstrijd Arsenal - Leicester City. (14-02-2016)
Terwijl Robert Huth (l.) en Wes Morgan (r.) de situatie nog bespreken, baalt Olivier Giroud (m.) van zijn gemiste kans tijdens de wedstrijd Arsenal - Leicester City. (14-02-2016)

Mauricio Pochettino en Arsène Wenger hebben niet stilgezeten in het samenstellen van hun opstellingen voor de cruciale North London-derby. Beide trainers hebben meerdere wisselingen doorgevoerd in hun equipes.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino heeft het elftal dat afgelopen woensdag verloor van West Ham United niet onveranderd gelaten. Kyle Walker en Danny Rose starten vanaf de vleugels bij de Spurs, ten koste van Kieran Trippier en Ben Davies. Mousa Dembélé is bovendien terug in de basisopstelling van Tottenham in plaats van Ryan Mason. De Belg is teruggekeerd van een blessure. Ook Dele Alli is basisspeler in het cruciale duel met Arsenal; hij vervangt Nacer Chadli. De rest van Pochettino's elftal ziet er hetzelfde uit als tegen West Ham, met oud-Eredivisie-spelers Christian Eriksen en Toby Alderweireld in de basis.

Een behoorlijke aderlating voor Arsenal is het wegvallen van Petr Čech, die zijn ploeg met talloze reddingen al een groot aantal punten heeft gebracht in de Premier League. De Colombiaan David Ospina, die wordt gezien als een labielere keeper, is zijn de vervanger van de Tsjech. Door het passeren van Nacho Monreal en Joel Campbell heeft Arsène Wenger wederom voor enige opschudding gezorgd binnen de Arsenal-schare. De twee behoorden de afgelopen wedstrijden juist tot de lichtpuntjes bij The Gunners. Kieran Gibbs begint op de linksbackpositie van Monreal, terwijl de aanwinst Mohamed Elneny een basisplek krijgt op het centrale middenveld. Hierdoor schuift Aaron Ramsey naar de rechterkant, waar hij de plaats van Campbell overneemt. Wenger heeft een wat minder opvallende wisseling gedaan door de weinig scorende Olivier Giroud aan de kant te zetten. Danny Welbeck moet voor de goals zorgen in een van de belangrijkste North London-derby's in decennia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner