05.03.2016 20:26

Dortmund en Bayern houden elkaar in evenwicht

Joshua Kimmich (r.) hijgt Marco Reus (l.) in de nek tijdens het competitieduel Borussia Dortmund - Bayern München. (05-03-2016)

Der Klassiker tussen Borussia Dortmund en Bayern München is zaterdagavond geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kregen kansen, maar twee uitstekende doelmannen en het houtwerk stonden treffers in de weg.

Aan de zijde van Bayern München voerde trainer Pep Guardiola vijf wissels door ten opzichte van het verloren duel met FSV Mainz (1-2). De Spanjaard hield Mehdi Benatia, Rafinha, Thiago Alcântara, Franck Ribéry en Kingsley Coman buiten de basis. Voor hen in de plaats kwam Philipp Lahm, Joshua Kimmich, Xabi Alonso, Thomas Müller en Douglas Costa. Uiteraard was er ook een basisplek voor Arjen Robben.

De Nederlander werd in de eerste helft goed verdedigd. Mede doordat Dortmund-trainer Thomas Tuchel koos voor een defensie met vijf spelers slaagde Bayern er amper in kansen te creëren. De thuisploeg had in de eerste helft zelfs het meeste balbezit en kreeg enkele goede mogelijkheden via Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus. Aan de andere kant was de beste mogelijkheid voor Douglas Costa, die in de counter één-op-één met Roman Bürki faalde.

Na de theepauze was de eerste kans voor Aubameyang. De Gabonees sprintte Joshua Kimmich eruit en kon oog-in-oog met Manuel Neuer uithalen, maar prikte de bal tegen het lichaam van de Duitse international aan. Daarna begon de fase waarin Bayern meer en meer wist te domineren. De ploeg creëerde hierin enkele goede mogelijkheden. Zo schoot Arturo Vidal vanuit een hoekschop van dichtbij tegen de lat.

Omdat ook in de slotfase niet meer gescoord werd, eindigde het duel in een doelpuntloze 0-0. Hiermee schiet vooral Dortmund weinig op. De club had vandaag de achterstand op Bayern terug kunnen brengen tot twee punten, maar door het gelijkspel behouden de bezoekers een gat van vijf punten.

Door: Joey Knobben