05.03.2016 18:03

Southampton pakt punt dankzij Van Dijk

Virgil van Dijk heeft Southampton zaterdag behoed voor de derde nederlaag in een week tijd. Diep in blessuretijd knalde de verdediger de gelijkmaker binnen tegen Sunderland: 1-1. Jermain Defoe had de bezoekende ploeg van Patrick van Aanholt in de 85e minuut op voorsprong gezet.

Southampton stond op dat moment net met een man minder op het veld. Aanvoerder José Fonte was in de tachtigste minuut met rood weggestuurd, nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald. De ploeg van manager Ronald Koeman was dit kalenderjaar goed op stoom, maar verloor afgelopen week van Chelsea en Bournemouth.

Naast Van Dijk stonden ook Jordy Clasie en Cuco Martina in de basis, net als Dušan Tadić en Graziano Pellè.