06.03.2016 15:00

Hiddink ontevreden: "Dat was een penalty"

Guus Hiddink staat druk aanwijzingen te geven tijdens het competitieduel van Chelsea bij Arsenal. (24-01-2016)
Guus Hiddink staat druk aanwijzingen te geven tijdens het competitieduel van Chelsea bij Arsenal. (24-01-2016)

Guus Hiddink was na het 1-1 gelijkspel tegen Stoke City niet blij met het optreden van de arbitrage. De Nederlander meent dat zijn ploeg een penalty had moeten krijgen na een overtreding van Muniesa op Oscar.

Scheidsrechter Mark Clattenburg vond dat het geen overtreding was en wuifde het protest van de The Blues weg. Hiddink was het daar niet mee eens. "Dat was een penalty. Iedere scheidsrechter had gefloten voor een vrije trap, als de overtreding buiten het strafschopgebied was geweest. Dat was een sleutelmoment. Het gaf Stoke City moed", vertelde Hiddink tegenover de BBC.

Ondanks dit Stoke in de wedstrijd hield, vond de Nederlander dat de tegenstander goed speelde. "Stoke speelde goed en met creativiteit, waardoor zij ons terugdrongen. Toch kwamen we, na een moeizaam begin, op 1-0 dankzij een fraai doelpunt." Door het gelijkspel blijft Guus Hiddink nog altijd ongeslagen op Engelse bodem tijdens zijn tweede termijn bij Chelsea. De Londense ploeg bezet momenteel de tiende plek in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner