06.03.2016 20:00

Louis van Gaal na nederlaag: "Enorme dreun"

Louis van Gaal ging zondagmiddag met Manchester United onderuit bij West Bromwich Albion. Door de 1-0 nederlaag staat United op de zesde plaats en raakt de belangrijke vierde plaats uit zicht.

Na een klein half uur spelen moest Mata na twee razendsnelle gele kaarten al inrukken. "De scheidsrechter had moeten weten wat voor speler Mata is", begint Van Gaal tegen de BBC. "Mata heeft nog nooit een gemene overtreding gemaakt. Als hij Mata had gekend, had hij geweten dat Mata nooit iemand pijn wil doen."

United creëerde vrijwel niets meer met tien man, maar Van Gaal vond de nederlaag niet verdiend. "We hadden het niet heel moeilijk. Zij scoorden uit hun enige kans van de hele wedstrijd. Dat was heel erg jammer", aldus de trainer van Manchester United.

Door de nederlaag is West Ham United de manschappen van Van Gaal gepasseerd op de ranglijst. Ook kan nummer vier Manchester City het gat vergroten naar zes punten. Van Gaal noemde de nederlaag, kijkend naar de ranglijst, dan ook 'onnodig en een enorme dreun.'

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner