07.03.2016 10:19

Ranieri bewaart de rust bij Leicester City

Het seizoen van Leicester City kan al niet meer stuk, ongeacht wat in de resterende wedstrijden gebeurt. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri gaat tot ieders verbazing aan kop in de Premier League, met vijf punten voorsprong op Tottenham Hotspur.

"We zijn niet nerveus", beweert Ranieri. "Onze opdracht is namelijk vervuld, we wilden ons veilig spelen." De 'Foxes' ontsnapten vorig seizoen op het nippertje aan degradatie uit de Premier League. Ranieri en zijn manschappen verbazen de voetbalwereld dit jaar door de titelstrijd te leiden. Met nog negen wedstrijden te gaan, lonkt zelfs het kampioenschap.

"We moeten niet vergeten wie we zijn. Wij zijn Leicester City en ons doel was degradatie voorkomen", zegt de 64-jarige Italiaan. "Maar dit is een heel gek seizoen. We beseffen dat we een uitzonderlijke kans hebben, daar vechten we voor. Onze fans blijven dromen en wij blijven hard werken, dat is een goede combinatie. Vijf punten is eigenlijk niets. We focussen ons alleen op de volgende wedstrijd, tegen Newcastle United."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner