08.03.2016 08:46

Newcastle United-fans zijn McClaren zat

Het geduld bij de supporters van Newcastle United is op. In een open brief eist de officiële fanclub actie van de clubleiding. "Iemand moet verantwoordelijk worden gesteld en drastische besluiten zijn nodig", aldus de fans, die tot dusver lijdzaam toezagen hoe Newcastle dit seizoen ploetert en inmiddels in degradatiegevaar is beland.

De oproep van de fans zal de positie van de geplaagde trainer Steve McClaren niet veel goeds doen. Het vertrouwen in de oud-bondscoach van Engeland en voormalig coach van FC Twente is volledig weg. "De fans van Newcastle willen elf spelers in zwart-witte shirts die begrijpen dat ze elke wedstrijd tot het uiterste moeten gaan op het veld", schrijven de fans. "Onze spelers ogen vaak afgemat, ze voetballen ouderwets en hebben gebrek aan discipline. Het team mist organisatie", luidt verder de kritiek.

Britse media wisten maandag al te melden dat McClaren een gesprek heeft gehad met de leiding van de Engelse club. Bij Newcastle United voetballen de Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong. De ploeg staat voorlaatste in de Premier League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner