09.03.2016 16:33

Fer krijgt lof: "Hij was exceptioneel"

Leroy Fer (l.) is niet blij met de beslissing van de scheidsrechter tijdens het competitieduel Swansea City - Norwich City. (05-03-2016)
Leroy Fer (l.) is niet blij met de beslissing van de scheidsrechter tijdens het competitieduel Swansea City - Norwich City. (05-03-2016)

Leroy Fer heeft lof gekregen van Alan Curtis, assistent-trainer van Swansea City. De Nederlandse middenvelder vertrok tijdens de afgelopen transferperiode van Queens Park Rangers naar Swansea City, maar heeft in Wales nog geen vaste basisplaats.

Desondanks heeft Fer al een goede indruk achtergelaten. "Vooral tijdens Arsenal-uit (2-1 overwinning, red.) was hij exceptioneel", zegt Curtis in de Britse media. "Leroy geeft ons wat extra physical edge. En ook in trainingen doet hij het momenteel geweldig."

Fer heeft echter nog geen vaste basisplaats bij Swansea City. "Door zijn gebrek aan ritme kun je wel zien dat hij het op het einde van een wedstrijd wat moeilijk krijgt", vervolgt Curtis. "Maar tegen Norwich  City (1-0 overwinning, red.) zorgde Fer als invaller voor een goede balans op het middenveld, naast Jack Cork. Op die momenten kan hij voor een positieve wending in het team zorgen. Al ben ik daarover niet verbaasd, want we wisten al langer wat Leroy voor een elftal kan betekenen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner