10.03.2016 09:40

'Newcastle denkt aan opvolger voor McClaren'

Rafael Benítez moet de nieuwe trainer van Newcastle United worden indien de Engelsen, die momenteel in hevige degradatienood zitten, besluiten om hun huidige oefenmeester Steve McClaren aan de dijk te zetten.

Dat meldt de BBC. Newcastle staat op negen wedstrijden van het eind op de negentiende plek in de Premier League, hetgeen er onvermijdelijk toe leidt dat er flink aan stoelpoten wordt gezaagd van de man die in 2010 met FC Twente kampioen van de Eredivisie werd. De Britse omroep meldt wel dat McClaren, die momenteel maar één punt onder de degradatiestreep staat, voorlopig nog het voordeel van de twijfel van het bestuur krijgt. Het lijkt dan ook duidelijk dat hij er bij de wedstrijd bij Leicester City van aanstaande maandag nog gewoon bij is.

Als dat vertrouwen op korte termijn toch al te broos blijkt, kan Benítez dus een telefoontje verwachten. De Spaanse trainer werd in januari ontslagen bij Real Madrid en is dus vrij. In het verleden wist hij in Engeland al eerder succes te boeken: bij zowel Liverpool als Chelsea boekte hij prima resultaten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner