12.03.2016 09:59

Miljoenenbonus voor Rafa bij handhaving

Als Rafa Benítez zijn nieuwe club Newcastle United in de Premier League weet te houden, kan de Spaanse trainer een flinke premie tegemoet zien. Volgens Engelse media krijgt Benítez bij handhaving een kleine vier miljoen euro.

Newcastle United staat momenteel negentiende in de Premier League, maar heeft de veilige, zeventiende plaats binnen handbereik. Als er aankomende maandag gewonnen wordt van koploper Leicester City, gaat de club in nood over Norwich City én Sunderland heen. In de Premier League degraderen de onderste drie ploegen rechtstreeks, de nummer zeventien hoeft geen degradatievoetbal te spelen.

Benítez is geen onbekende in Engeland. Hij stond jarenlang aan het roer bij Liverpool, waarmee hij onder andere de Champions League en de UEFA Supercup won. In 2012 ging hij ook aan de slag bij Chelsea, maar het avontuur in Londen was minder succesvol. Benítez werd dit jaar ontslagen bij Real Madrid na matige prestaties, de Spanjaard was toen net een half jaar in dienst bij de Koninklijke. De trainer heeft tien wedstrijden om het tij te keren bij Newcastle United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner